• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Аналіз роботи методичного об᾽єднання вчителів природничо-математичного циклу за 2013-2014 навчальний рік

Аналіз роботи методичного об᾽єднання вчителів природничо-математичного циклу за 2013-2014 навчальний рік

2014-08-20

Протягом 2013-2014 н.р. членами методоб᾽єднання була пророблена велика робота по формуванню різносторонніх компетентностей учнів як загальної здатності, що базується на знаннях, досвіді та цінностях. Саме тому для досягнення головної освітньої мети послідовно впроваджувався комунікативно-діяльнісний принцип навчання, який передбачає широке застосування інтерактивних методик навчання, оптимальне поєднання фронтальної, групової та індивідуальної форми організації навчального процесу, враховуючи при цьому специфіку дітей із затримкою психічного розвитку.

Робота МО була спрямована на вивчення різних підходів до навчання, зокрема велика увага приділялася використанню ІКТ під час навчального процесу як засобу розвитку компетентної особистості. Протягом року були проведені методичні тижні, теми яких «Розвиток компетентностей учнів засобами інтерактивного навчання» та «Використання ІКТ як одного із засобів оптимізації навчального процесу». Вчителі продемонстровали власні педагогічні надбання, обмінювалися досвідом використання інтерактивних методик навчання та застосування ІКТ на різних етапах уроку для активізації пізнавальної діяльності та підвищення інтересу до навчання.

/Files/images/novini_2014/serpen/analz_roboti_metodichnogo_obdnannya/image001.jpg
Урок біології у 7-Б класі з використанням ІКТ. Вчитель Бондаренко Алла Сергіївна.

/Files/images/novini_2014/serpen/analz_roboti_metodichnogo_obdnannya/image003.jpg
Урок біології у 7-Б класі з використанням ІКТ. Вчитель Бондаренко Алла Сергіївна.

/Files/images/novini_2014/serpen/analz_roboti_metodichnogo_obdnannya/image005.jpg
Урок математики у 5 класі з використанням ІКТ. Вчитель Ситник Світлана Вікторівна.

/Files/images/novini_2014/serpen/analz_roboti_metodichnogo_obdnannya/image007.jpg
Урок геометрії у 9-А класі. Вчитель Качур Валентина Григорівна.

Членами методоб᾽єднання обговорювалися проблеми у навчанні природничих дисциплін, вивчалися методичні матеріали, здійснювалосявзаємовідвідування уроків, створювалися дидактичні матеріали для використання в навчально -виховному процесі.

В наступному навчальному році методичне об᾽єднання вчителів природничо-математичного циклу продовжуватиме працювати над методичною проблемою «Використання інтерактивних технологій навчання та їх елементів при викладанні природничих дисциплін».

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.