22 січня - День Соборності України

2016-01-22

День Соборності України – це свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возʼєднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Республіки, що відбулось 22 січня 1919 року на Софіївській площі у Києві.

Щороку Новомиргородська спеціальна загальноосвітня школа-інтернату І-ІІ ступенів із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об’єднання держави, які і словом і ділом відстоювали ідею незалежної, самостійної України. От і цього року 22 січня було проведено урочисту лінійку, присвячену відзначенню Дня Соборності України під керівництвом педагога-організатора школи Наливайко С.А. та з допомогою у підготовці до заходу бібліотекаря Коровіної О.В., вчителя історії Юзефович Л.М., учнівського самоврядування школи «Надія». Зі сцени лунали зворушливі слова ведучих та учнів-читців в українських костюмах, талановиті вихованці нашої школи виконали пісні про Україну (Т.Кароль «Україна – це я», І.Федишин «Україно моя – це пісні соловʼїні» та ін.). Всі присутні хвилиною мовчання вшанували памʼять героїв «Небесної сотні», що загинули саме цього дня 2014 року, Сергія Нігояна (Героя України посмертно) та Михайла Жизневського (лицаря Ордену Героїв Небесної Стоні посмертно).

Фінальним акордом урочистої лінійки були слова ведучих: «Будьте гідними громадянами своєї країни, будьте її патріотами, з гордістю носіть ім’я – українця великої української нації! Слава Україні! Героям слава!». Зал аплодував учасникам заходу стоячи!

Такі заходи обʼєднують усю країну, допомагають в цей нелегкий для Батьківщини час у вихованні підростаючого покоління з патріотичним відношенням до країни, в якій живе, вихованні громадянської гідності, відповідальності за майбутнє своєї країни.

/Files/images/2016_rk/schen_2016/DSC_0738.JPG/Files/images/2016_rk/schen_2016/DSC_0739.JPG/Files/images/2016_rk/schen_2016/DSC_0745.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 300

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.